Zašto kokosov vosak?

Kokosovo ulje se dobija iz mesa zrelog kokosa ubranog sa drveta kokosa (lat.Cocos Nucifera). Nakon procesa hidrogenizacije, kokosovo ulje postaje kokosov vosak.

Kokos je potpuno obnovljiv resurs. Životni vek kokosovog drveta je oko 60 godina,zrelo drvo rađa oko 120 kokosa godišnje.U toku  plodonosnog perioda, drvo neprestano rađa plod.Drvo kokosa se drugačije zove i drvo ’tri generacije’, što znači da može da izdržava tri generacije zemljoradnika.Ne prskaju se pesticidima i nije im potrebno mnogo đubriva radi dobijanja većeg prinosa. Plantaža kokosa apsorbuje CO2.Na jednom hektaru je obično zasađeno oko 150 stabala. Pet godina pre nego što jedno drvo dotraje ,novo drvo se sadi, tako da do trenutka kada staro drvo valja izvaditi, novo, mlado drvo već daje maksimalni prinos.

1.

Koksov vosak je odlična baza za eterična ulja jer ima veoma nisku tačku topljenja, koja zadržava terapeutska svojstva i fitoaktivne vrednosti. On zadržava veću koncetraciju mirisa nego neki drugi prirodni voskovi i ne remeti bazične note.

2.

Divna kremasta bela tekstura. Bezbedna ako dođe u dodoir sa kožom!

3.

Eko proizvod iz samoodrživih izvora

4.

Netoksičan vosak- gori daleko čistije od parafina koji sagorevanjem emituje kancerogene supstance kao što su toluen i benzen.

5.

Dugo,sporije i hladnije gori- ne razvija visoku temperaturu

6.

Kokosov vosak je biorazgradiv i može da se opere sapunom i vodom.

Zašto dodajem pčeljini vosak?

Kokosov vosak je prirodno veoma mekan,te mu pčelinji vosak daje čvrstinu. Smatra se za najzdraviji vosak za pravljenje sveća jer ne stvara dim i čađ. Pčelinji vosak sagorevajući čisti vazduh. Iz prirodnih izvora se dobija baš kao i kokosov vosak,što sveću čini potpuno prirodnom

©2019. Paramus Media doo